top of page

Mõttetalgud: tudengite hääl

Kas olete valmis oma häält kuuldavaks tegema? Kas teil on mõtteid, mida tahaksite jagada juhtkonnaga või teiste tudengitega? Siis on meil teile suurepärane uudis! Liituge meiega mõttetalgutel: Tudengite Hääl!


17. aprillil kell 16:00 kutsume teid kõiki TalTechi aulasse osalema aruteludesse kahe põneva teemaploki raames.


Mõttetalgud
TalTechi mõttetalgud (Foto: Heiki Laan)

Kuid mis ikkagi on mõttetalgud ja miks see oluline on?

Mõttetalgute eesmärk on tuua aktivistid ja töötajad sama laua taha suhtlema, arutlema ülikooli ja üliõpilaste jaoks oluliste teemade üle ning veetma toredat aega koos.


Üliõpilastel ei ole just iga päev võimalust ülikooli juhtidega vabas õhkkonnas aega veeta, oma mõtteid jagada ja tuttavaks saada. Küll aga on üliõpilaste pidev kaasatus oluline nii ülikooli juhtkonnale kui ka terve üliõpilaskonna jaoks. Seepärast tuligi Üliõpilaskonna juhatusel koos ülikooli juhtkonnaga  idee luua formaat, kus on võimalik erinevatel osapooltel näost näkku suhelda.


Mõttetalgutel toimuvad erinevates laudkondades arutelud, kus on kohal juhtkonna ning tugistruktuuride esindajad, kes jagavad oma vaateid ning tudengid, kes saavad oma arvamust avaldada. Mõttetalgud on platvorm, kus ühendame tudengid ja ülikooli töötajad, et koos arutada, kuidas muuta ülikooli kogukond veel tulevikus veelgi ühtsemaks


Muljed eelmistest aastatest: 


Margit Täht 

“Mina olen käinud nii 2022 kui ka 2023 aastal toimunud Tudengite häälel. Eelmisel aastal istusin ma kinnisvaraosakonna laudkonnas, kus ma tutvusin Tea Trahoviga ja me arutasime ülikooli linnaku üle. Sain teada, et väga suur osa TalTechist on muinsuskaitse all ja kuidas oleks üldse võimalik mõelda laienduste peale. Lisaks toodi lauale tudengimaja - kuidas saaks seda teha rohkem tudengisõbralikuks. Kinnisvara selgitas, kuidas hetkel tudengimaja kasutatakse ja ideeks toodi ekraan tudengimajas, mis näitab, millal see on hõivatud ja millal vaba, et tudengid saaksid seal vajadusel õppida või aega veeta.”


Anette Kallasmaa 

“See oli minu jaoks esimene lähedane kokkupuude kooli juhtkonnaga. Kuigi tegemist on minust palju kõrgemal astmel olevate inimestega, siis õhkkond oli väga vaba ja mugav. Küsiti otse, mida mina arvan ning tundsin, et minu kui tudengi arvamust kuulatakse ja päriselt võetakse ka arvesse.”


Helen Tamm- seirejuht rektoraadi strateegiabüroos

“Tudengite hääl on hea dialoogi ja võrgustamist soodustav üritus tudengite ja ülikooli töötajate vahel. Hea oli kuulata ja arutada teemade üle, mis tudengitele olulised ja samas saada teada kitsaskohad, kus nad rohkem ülikoolipoolset abi vajavad, et tudengite elu TalTechis oleks veelgi paremini organiseeritud. Mõttetalgud on ka hea võrgustumise formaat. Ei ole just palju selliseid üritusi, kus tudengid arutavad töötajate ja rektoraadiga ühise laua taga kui võrdne võrdsega. Ülikooli töötajana oli mul põnev tudengite ja kolleegidega mõtteid vahetada ja välja käidud teemadele lahendusi otsida, ikka selleks, et ühiselt ülikooli paremaks muuta.”


Sellel aastal on arutelus kaks teemat:

  1. Tudengielu strateegia ja selle edasiarendus:

  • Kuidas teha tudengite tegevusi veelgi nähtavamaks?

  • Millised võiksid olla tudengiprojektide rahastamise uued suunad ja võimalused?

  • Kas me hindame piisavalt tudengite panust?

  • Kujutleme koos, milline võiks olla TalTechi tudengielu aastal 2035.

  1. Tudengite heaolu ja selle mõjutegurid:

  • Uuenduslik tudengimaja - milline peaks see olema tudengite jaoks?

  • Milliseid sportimisvõimalusi sooviksite näha ülikoolis?

  • Tervis, vaimne heaolu ja õpingute tasakaal.

  • Milline on teie ideaalne lõpuaktus?

  • Tudengite panus rohelisse liikumisse - millised on võimalused ja teie roll?

Liituge meiega, registreerides üritusele Fienta platvormil - siin!

Rohkem infot ürituse kohta leiate Facebookist - siin.

Ole kohal ja lase oma häälel kõlada! Koos loomeparema TalTechi! 


bottom of page