top of page

6 põhjust, miks ÕISis tagasiside andmine on päriselt kasulik ja oluline

Taas on käes semestri lõpp ja ÕISi sisse logides tervitab meid teade “Hea üliõpilane! Palume Sul anda tagasisidet õppetegevuse ja õppekorralduse kohta.” Miks ÕISis tagasisidet anda? Miks see kasulik ja vajalik on? Kas keegi neid kommentaare üldse loeb? Võime kinnitada, et jah, kõik kommentaarid loetakse läbi ning tagasiside andmisest on päriselt kasu.

6 põhjust, miks ÕISis tagasiside andmine on päriselt kasulik ja oluline

  1. Meie ülikooli loosung on “TalTech – Sinu teejuht tippu”. ÕISis tagasiside täitmine aitab muuta meie teejuhti veel paremaks ja seega tuua tudengitele kätte veel kõrgemad tipud.

  2. Kõik tudengid tahavad, et õppides veedetud aeg oleks huvitav ja kasulik. Õppetöö tagasisidestamine aitab avastada, kus on vajakajäämisi. Nii saab nende probleemidega tegeleda ja kindlustada, et tulevikus on ka seal huvitav ja kasulik.

  3. Semestrile tagasi vaatamine on hea võimalus analüüsida iseennast – mida ma sel semestril õppisin, millised olid eriti kasulikud kogemused, mida tahaksin järgmisel semestril teisiti teha jm. Eneseanalüüs aitab saavutada edu.

  4. ÕISi tagasiside on täiesti anonüümne. Ei pea kartma, et pärast kriitilise tagasiside andmist keegi kooli peal viltu hakkab vaatama – süsteem lahutab kasutaja ja kommentaarid ning hiljem pole võimalik tuvastada, kes mida kirjutas.

  5. Kommentaare loevad lisaks õppejõududele ja õppeosakonna töötajatele ka tudengid, kes kuuluvad hariduse kvaliteedi töögruppi (HKT). HKT liikmed loevad läbi absoluutselt iga kommentaari (kõigi arvamus loeb!) ja koostavad tudengite arvamuse põhjal õppekavapõhised koondraportid. Koondraportid edastatakse õppeprodekaanidele, kes omakorda edastavad need programmijuhtidele.

  6. Väike heategu igasse päeva. Kui sel semestril mõni õppeaine/õppejõud/praktikum või muu Sulle eriliselt meeldis, kiida tegijat! ÕISi tagasiside pole vaid kitsaskohtade leidmiseks, väga oluline on ka märgata ja tunnustada, kui midagi hästi tehakse.

Vaata ka tagasiside andmist ja hariduse kvaliteedi töögruppi tutvustavat videot: https://www.facebook.com/Tipikas/videos/1218958445201143

bottom of page